23 noiembrie 2006

Senin de august

In cele ce urmeaza vom incerca sa admiram impreuna celebrul senin de august, fenomen care l-a inspirat si pe D. R. Popescu in intitularea nuvelei sale. Spre deosebire de nuvela amintita, atentia ne va fi atrasa nu de cumplitul pamantesc ci de inaltul ceresc. Vom admira spatiul in care niciodata nu te simti inghesuit, unde isi gaseste locul oricine, fie pasare, cu sau fara motor, fie zmeu, mancator sau nemancator de corpuri ceresti.








Imaginile care urmeaza nu sunt identice, chiar daca de la un kilometru asa ar parea. Nici nu ar avea cum sa fie identice. Nimeni nu va mai reusi vreodata sa imortalizeze aceste cadre intrucat ele sunt unice. Putem invata de la seninul de august lectia generozitatii. Seninul de august isi imparte spatiul atat cu elementele descrise anterior, cat si cu cele traditionale. Intotdeauna soarele va fi bine primit de seninul de august, iar norii de august vor avea mereu un loc unde sa se odihneasca din neintrerupta lor calatorie, chiar daca rudele lor mai mari si mai gri ii vor urma si in cele din urma vor cuceri spatiul infinit.









Drum bun...

1 Comments:

Blogger Bogdan said...

Imi place destul de mult cea cu zmeul pe cer (cea in care se vede de aproape). Culorile sunt bunicele si inrestul (daca igonri zgomotul facut de zoom :P).

23 noiembrie, 2006 15:02  

Trimiteți un comentariu

<< Home